Wednesday, February 01, 2006

5. Tämä on minun

Ydintuotteenani on siis Sony Stereo Headphones MDR-XD200, eli yksinkertaisesti sanottuna Sonyn hifi kuulokkeet.

Tuotteen pakkaus oli etupuolelta läpinäkyvää muovia ja takapuolelta pahvia. Muovissa luki isolla tuotteen merkki ja malli. Pahvissa sen sijaan oli tarkempia tietoja tuotteen ominaisuuksista. Pakkaus oli helppo avata kätevän avausmekanismin avulla. Yhtä helppoa se oli heittää roskakoriin avaamisen jälkeen.

Muotoilu on monimutkanen ja antaa asiantuntevan kuvan. Tosin joku saattaa pitää kuulokkeita myös tyhmän näköisinä esimerkiksi tukien ja nahkapehmusteiden takia. Tuotteen laatu oli hintaan nähden yllättävänkin hyvä. Äänet ovat kirkkaita ja selviä. Kuulokkeet ovat myös mukavat käyttää ja niissä on hyvät säätömekanismit. Lisäksi kuulokkeissa on myös Sound Mode -ominaisuus, josta pystyy valitsemaan joko Music tai Movie -vaihtoehdon. En ole kuitenkaan kokenut tätä ominaisuutta hyödylliseksi, sillä näissä "moodeissa" ei ole kovin huomattavaa eroa.

Tuotteen myyntipaikkana oli Tikkurilan Prisma. Se ei anna kovinkaan mukavaa kuvaa tuotteen laadusta. Toisin voisi olla, jos olisin ostanut sen jostain elektroniikkaan erikoistuneesta vähittäiskaupasta. Tuotteeseen sai kuitenkin vuoden takuun, joten ei se aivan sekunda tavaraa voinut olla.

Itse kuulokkeet eivät ole kovinkaan iso brändi. MDR-XD200 on ilmeisesti vasta MDR-XD -sarjan toinen malli. Jos Sonylla on päätetty kehitellä pitkään tätä sarjaa, voisi kuvitella, että siitä muodostuu vähitellen brändi. Sonyn täytyy kuitenkin tällöin tutkia mitä asiakkaat haluavat tältä tuotteelta, suunnitella millaisena ostajien halutaan näkevän brändi, asemoida brändi oikeaan markkinalohkoon sekä toteuttaa suunnitelma ja seurata sen kehittymistä.

Vaikka kuulokkeet eivät ole ainakaan vielä brändi, uskalsin ostaa ne. Tämän uroteon pohjalla oli luottamus Sony-merkin brändiin ja imagoon. Minulla on ollut aikaisemmin yhdet Sonyn kuulokkeet, eikä niissä sinä aikana kun käytin niitä ilmennyt yhtään vikaa (eikä ole vieläkään ilmennyt), toisin kuin Philipsin kuulokkeissa, joita minulla itse asiassa oli kahdet toisten mentyä takuuseen. Myös toiset hajosivat täsmälleen samalla tavalla kuin ensimmäisetkin, tosin tällä kertaa takuuajan mentyä jo umpeen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home